|
Zserbó
Hozzávalók
60 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
késhegynyi sütőpor
2 tojás sárgája
kb 1,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
Töltelék
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
sárgabaracklekvár
A csokihoz
2ek kakaópor
2 ek cukor
pici víz
1 ek olaj
15 dkg tortabevonó
Elkészítés:
-
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk.
-
A töltelékhez a diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
-
Tepsit kivajazunk liszetzünk. Kinyúltjuk az első lapot és a tepsibe tesszük, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a diós keverék 1/3ával, újabb lapot nyújtunk és rátesszük. Addig ismételjük, amíg a negyedik lap is rákerült. Ekkor megszűrkáljuk villával és 1 órát hagyjuk állni.
-
180 fokon fél óra alatt megsütjük
-
hagyjuk teljesen kihűlni
-
A csokihoz a kakaót, cukrot elkeverjük egy pici vízzel, éppen csak folyós legyen, ne elgyen híg, felmelegítjük kicsit gázon, hozzáadjuk az olajat is. Amikor meleg, gőz felé tesszük és megolvasztjuk benne a tortabevonót. Bevonjuk vele a kihűt tésztát. Hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. November
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|