Morgós csúcs
Hozzávalók
10 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
2 nagyon friss tojás
ha kell, egy kevés tej
kristálycukor
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
kevés rum
magozott meggy (befőtt vagy fagyasztott)
Elkészítés
- A kekszet a dióval, porcukorral, a kakaóval, a tojásokkal, ha kell egy kevs tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amikot kristálycukorban megforgatunk.
- A gesztenyemasszát a porcukorral, a kekszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
- A kekszes diógombócokat egyenként egy fordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban körben a falához nyomkodjuk, a közepébe teszünk egy szem magozott meggyet, a gesztenyés töltelékkel teljesen kibélelejük az üreget. Ezután kiöntjük a formából.
|