A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a piskótát megsütjük
A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük
A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tej tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.
A receptet és a fotót Adri küldte, köszönjük szépen! A kép a dr Oetker honlapjáról származik!
ezt sütni kell