|
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg zsír
1 tojás
só
tej
25 dkg tepertő
zsír
Elkészítés:
- Az élesztőt kevés langyos cukrozott tejben felfuttajuk. Hozzáadjuk a liszthez, amit a zsírral, sóval elmorzsoltunk, végül beleütjük a tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.
- 1 Órán át kelesztjük meleg helyen.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük vékonyan olvasztott zsírral, darált tepertővel és négyrét hagytjuk.
- 20 percet pihentetjük, majd ezt megismételjük még 3szor.
- Végül kinyújtjuk, tetejét bevagdaljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szélüket az kezünkkel megsodorjuk, hogy szép magas legyen, tetejüket megkenjük tojással és előmelegített sütőban megsütjük.

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|