Mogyoróvajas keksz
Hozzávalók
17 dkg margarin
fél csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor (fele lehet barna is)
18 dkg mogyoróvaj (sima vagy darabos)
1 tojás
28 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só (ha a mogyoróvajban nincs)
opcionálisan fél bögre csokoládéaprólék vagy összetört földimogyoró
Elkészítés
- 2-3 perc alatt elektromos habverővel simára keverjük a vajat, vaníliáscukrot és cukrot.Hozzákeverjük a mogyoróvajat.
Hozzákeverjük a tojást.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát (és a sót), összeforgatjuk a vajas masszával.
Lágy, puha tésztát kapunk; ha túl lágy a formázáshoz tegyük egy rövid időre a hűtőbe.
- Kb 2.5 centis golyókat formázunk, egymástól 5 centire sütőpapírral bélelt tepsiben. Egy cukorba mártogatott (hogy ne ragadjon) villával keksz alakúra lapítjuk (a villát x és y tengely irányában is használva)
- 180 fokon 8-10 perc alatt halvány barnára sütjük. Melegen a kekszek lágyak és könnyen törnek, Várjuk meg míg kihül.
A receptet Verától kaptam. Köszönjük szépen!
|
Ma megcsináltam és nagyon fincsi lett.Ajánlom mindenkinek :)