Katica torta
Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
Töltelék
25 dkg túró
20 dkg málna
20 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 vaníliás cukor
málnalekvár
Díszítés
kevés citromlé
porcukor
piros ételfesték (vagy meggyszörp)
5 dkg tej tortabevonó
smarties
8 csokipálcika
Elkészítés
- A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cmes formában. tortarácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk.
- A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet
- A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz.
- A csokit gőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a fejet. Smartiesból szemeket teszünk neki, megrajzoljuk a szájat (én ezt író-fondanttal csináltam, úgy láttam a Dr Oetker honlapján, hogy otthon is lehet kapni), de helyettesíthető is a szárny bevonására használt piros anyaggal.
- A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én smartiest használtam.
- A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat.
- A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat.
A csokipálcika ilyen: http://www.britishstore.hu/index.php?productID=274
Tipp:
- a krémnek közel a fele került a tortába, a többi elfogyott pohárból, de ha valaki nem akar extrát, akkor nyugodtan felezze meg a krém hozzávalóit
- ha a piros mázhoz az ételfesték helyett meggyszörpöt használsz, akkor nem kell a citromlé, mert túl folyós lesz
- a töltelékhez használj Hulala tejszínt, ahhoz nem kell habfixáló (hagyományoshoz igen)
Az ötlet a netről származik, de a recept nem ugyanaz.

|
boldog szuletes napot a kislanyodnak , szep a torta
köszönjük szépen