Kekszes-diós rúd
Hozzávalók
40 dkg háztartási keksz
20 dkg dió
4 evőkanál kakaó
rumaroma (sütőrum)
mazsola
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tojás
Elkészítés
- A háztarási kekszet és a diót apró darabokra tördeljük (nem daráljuk)
- A margarint a porcukorral gőz felett megolvasztjuk, ha megolvadt, gőzről levéve beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük
- Egy tálban összekeverjük a kekszet, a diót, mazsolát, megszórjuk a kakaóval, hozzáadjuk a rumaromát (izlés szerint), majd ráöntjük az olvasztott cukros, tojásos margarint
- Őzgerincformát kibélelünk alufóliával és beletesszük a masszát
- egy éjszakát hűtőben pihentetjük, másnap kivesszük a formából és szeleteljük
Elkészítési idő: kb 30 perc
|