|
Túrós zserbó
Hozzávalók
50 dkg liszt
20 dkg cukor
2-3 ek tejföl
1 mk szódabikarbóna
10 dkg margarin
2 tojás
2 ek kakaópor
baracklekvár
darált dió
Töltelék
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 ek vaníliás pudingpor (vagy búzadara)
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
Máz
3-4 ek kakaópor
3-4 ek cukor
1 dl víz (kb)
1-2 ek étolaj
Elkészítés:
- A hozzávalókból a kakaópor kivételével tésztát gyúrunk, majd a tészta kétharmadához hozzádolgozzuk a kakaóport is. A barna tésztából 2, a sárgából pedig egy lapot nyújtunk
- 25*35ös tepsit kivajazunk-lisztezünk. Kinyújtjuk a sárga tésztát és a tepsi aljára tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, rátesszük az egyik kinyújtott barna lapot, ezt is megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
- A túrós töltelékhez a túrót áttörjük (fontos, hogy jó krémes legyen, illetve hogy könnyű legyen szeletelni), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a pudingport, a citrom héját és a vaníliás cukrot, végül pedig a felvert tojáshabot. Ezt a masszát kenjük a tepsiben a dióra.
- Rátesszük a másik barna lapot, megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb 35-40 perc)
- Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be
Tipp:
Könnyebben felveszi a tészta a kakaóport, ha azt előtte egy kis vízzel kikeverjük.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. November
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|