|
Ferdinánd
Hozzávalók
75 dkg liszt
9 tojás sárgája
5 dkg élesztő
kis só
2 evőkanál porcukor
tej
töltelékhez
40 dkg margarin
30 dkg porcukor
meglocsolni
vaníliás cukor
porcukor
tej
Elkészítés:
- A hozzávalókat réteskészta keménységűre összedolgozzuk, 40 percet pihentetjük.
- téglalap alakúra nyújtjuk
- Megkenjük a porcukorral elkevert margarinnal
- Feltekerjük, kb 4-5 centis darabokra vágjuk
- Kikent lábosra (tortaformába) rakjuk őket, ritkán, mert megnőnek
- még egyszer kelesztjük, majd mielőtt betennénk meglocsoljuk a vaníliás cukros, porcukros tejjel. Aranysárgára sütjük 175 fokon
Tipp:
- ebből az adagból rengeteg lesz, így én fél adagot szoktam sütni. (a képen látható mennyiség fél adag)
- Még forrón borítsuk ki a lábasból, mert később, ha hűlt már nem lehet, mert leragad.
- Bármilyen csábítóak is, várjuk meg míg kihűlnek (mint minden kelt tésztánál), különben jól megfájdul a gyomrunk tőle. szerintem langyosan a legfinomabb
- Igazi alföldi recept (karcagi), nem keverendő a Darázsfészekkel, az dióval készül!
- Tehetünk a cukros margarinos krémbe mazsolát is, én nem szoktam (nem szeretem a mazsolát)
- ha sülés közben a cukros tejjel többször is meglocsoljuk, még ragacsosabb lesz
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. December
H | K | S | C | P | S | V | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Ma megsötöttem nagyon finomra sikerült ráma margarinnal és féladag,
Bőven elég köszike a receptet üdv: Böbe