|

Ferdinánd
Hozzávalók
75 dkg liszt
9 tojás sárgája
5 dkg élesztő
kis só
2 evőkanál porcukor
tej
töltelékhez
40 dkg margarin
30 dkg porcukor
meglocsolni
vaníliás cukor
porcukor
tej
Elkészítés:
- A hozzávalókat réteskészta keménységűre összedolgozzuk, 40 percet pihentetjük.
- téglalap alakúra nyújtjuk
- Megkenjük a porcukorral elkevert margarinnal
- Feltekerjük, kb 4-5 centis darabokra vágjuk
- Kikent lábosra (tortaformába) rakjuk őket, ritkán, mert megnőnek
- még egyszer kelesztjük, majd mielőtt betennénk meglocsoljuk a vaníliás cukros, porcukros tejjel. Aranysárgára sütjük 175 fokon
Tipp:
- ebből az adagból rengeteg lesz, így én fél adagot szoktam sütni. (a képen látható mennyiség fél adag)
- Még forrón borítsuk ki a lábasból, mert később, ha hűlt már nem lehet, mert leragad.
- Bármilyen csábítóak is, várjuk meg míg kihűlnek (mint minden kelt tésztánál), különben jól megfájdul a gyomrunk tőle. szerintem langyosan a legfinomabb
- Igazi alföldi recept (karcagi), nem keverendő a Darázsfészekkel, az dióval készül!
- Tehetünk a cukros margarinos krémbe mazsolát is, én nem szoktam (nem szeretem a mazsolát)
- ha sülés közben a cukros tejjel többször is meglocsoljuk, még ragacsosabb lesz

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
Bőven elég köszike a receptet üdv: Böbe