|
Almás zserbó
Hozzávalók
50 dkg liszt
15 dkg margarin
8 dkg cukor
3 tojás
2,5 dkg élesztő (1,5 dl tejben felfuttatva)
Töltelék
50 dkg hámozott alma
30 dkg darált dió
15 dkg porcukor
30 dkg baracklekvár
Elkészítés:
- Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a cukorral, a tojásokkal és a felfuttatott élesztővel könnyű tésztát gyórunk belőle. kb fél órán át meleg helyen kelesztjük.
- A töltelékhez az almát lereszeljük, majd hozzákeverjük a diót, a cukrot és a lekvárt.
- A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk és mindegyiket kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Vajazott lisztezett közepes méretű tepsibe tesszük az első lapot, rá a töltelék felét, majd a második lapot, arra a töltelk másik felét, befedjük a harmadik lappal, megszúrkáljuk a tetejét villával és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
- Ha kihűlt, tetejét csokival vonjuk be.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|