|
Karamellás-almás gofri
Hozzávalók
15 dkg tejkaramella
1,5 dl habtejszín
12,5 dkg margarin
2,5 dkg porcukor
3 tojás
20 dkg liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
2 alma
Elkészítés:
- A karamellát apró darabokra vágjuk, a tejszínt felforraljuk, majd állandó keverés közben felolvasztjuk benne a karamellát. Hagyjuk kihűlni, de néha közben keverjük meg.
- A margarint simára keverjük a porcukorral, egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyiket kb fél percig keverjük, mielőtt hozzáadnánk a következőt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a karamellás tejszínnel felváltva a tojásos masszához keverjük.
- Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, 4be vágjuk, majd nagyon vékonyra felszeleteljük.
- A gofrisütőt felmelegítjük és minden sütés alkalmával 5 szelet almát teszünk az aljára, erre kb 3 evőkanállal a tésztából, kissé elsímítjuk és aranybarnára sütjük
- Tortarácson hagyjuk kihűlni.

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|