|
Gesztenyekocka
Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 dl olaj
2 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
A krémhez
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1 vaníliás cukor
3 dl tej
A tetejére
5 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
2 kk. porcukor
Elkészítés:
- A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, azután hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Kimargarinozunk, és lisztezünk, egy tepsit (30x22), beleöntjük a masszát, és 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a porcukrot a margarinnal, a rummal, és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején.
- A tejszínből a cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Gesztenyedarával díszítve, kockára vágva tálaljuk.
A receptet Adri küldte. Köszönjük szépen!

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|