|
Gesztenyekocka
Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 dl olaj
2 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
A krémhez
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1 vaníliás cukor
3 dl tej
A tetejére
5 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
2 kk. porcukor
Elkészítés:
- A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, azután hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Kimargarinozunk, és lisztezünk, egy tepsit (30x22), beleöntjük a masszát, és 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a porcukrot a margarinnal, a rummal, és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején.
- A tejszínből a cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Gesztenyedarával díszítve, kockára vágva tálaljuk.
A receptet Adri küldte. Köszönjük szépen!
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. December
H | K | S | C | P | S | V | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|