Méteres kalács
Hozzávalók
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
1 sütőpor
4 evőkanál kakaó
Krém
1 csomag puncs pudingpor
2 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Csokimáz
5 evőkanál víz
15 dkg cukor
5 dkg kakaó
7 dkg vaj
Elkészítés:
- A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, a liszttel elkevert sütőport és a tojások habját. Két részre osztjuk, az egyikbe kakaót keverünk, majd őzgerincformában megsütjük őket
- A pudingot megfőzzük a tejjel. ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal
- Amikor kihűlt a tészta, felszeleteljük őket és a szeleteket összeragasztjuk a krémmel (felváltva egy sötét- egy világos)
- elkészítjük a csokit. A cukrot felfőzzük a vízzel (sokáig kell főzni), hozzáadjuk a kakaót, majd tűzről levéve a vajat (ha vajat használunk a margarin helyett keményebb lesz, de gyorsan kell vele dolgozni mert gyorsan köt)
|