Tiramisu
Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
50 dkg mascarpone
1-2 evőkanál konyak
kb 40 darab babapiskóta
a babapiskóta áztatásához
3 dl kávé
7-8 evőkanál kritálycukor
1 evőkanál konyak
a tetejére kakaópor
Elkészítés:
- A meleg kávét összekeverjük a cukorral és a konyakkal, majd hagyjuk kihűlni, hogy bele tudjunk nyúlni.
- A tojás sárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük, beletesszük a konyakot, a mascarponét (csak felhasználás előtt közvetlenül vegyük ki a hűtőből, mert gyorsan puhul, és nehezebb vele dolgozni), és a tojások felvert habját.
- Egy tál aljára teszünk egy kicsit a mascarponés krémből, majd erre rakjuk szép sorban a kávéba mártott babapiskótákat (nem kell áztatni, épp csak "megfürdetni" a kávéban), erre ismét krém, majd megint egy kávés babapiskóta-sor kerül, az egészet krémmel zárjuk.
- a legfelső krémrétegre kakaót (nem cukrozottat) szitálunk.
- Egy éjszakát hűtőben pihentetjük
elkészítési idő: kb 30 perc
Tipp: én a krémbe is és a kávéba is rumaromát szoktam tenni, hogy a lányom is tudjon enni belőle, azzal is nagyon finom szerintem
|
Nagyon fíni lett elkészitettem ödv Erzsi