|

Csokoládé szuflé
Hozzávalók
8 formához
20 dkg étcsoki
5 dkg margarin
3 tojássárgája
8 dkg porcukor
7 tojás fehérje
Elkészítés:
-
A formákatkikenjük margarinnal ,emjdmegszórjuk kristálycukorral elkevert kakaópoarral.
-
A csokit a margarinnal gőz feleltt felolvasztjuk.
-
A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott csokit
-
Olyan keményre verjük a fehérjéket, amilyenre csak tudjuk, majd először kb az 1/3át, fakanállal hozzákeverjük a csokis masszához, végül az egészet . Ne keverjük túl, épp csak annyira, ogy egynemű legyen.
-
A kikent formákba adagoljuk kb a forma 2/3ig, majd 200 fokra előmelegített sütőben pontosan 12 percet sütjük.
Tipp: Ha nincs remakin formánk, csinálhatjuk csészében is




| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
A 3. pontban ugye a tojássárgáját keverjük ki a porcukorral? A fehérje csak elírás.
Nagyon gusztusosan néznek ki a szívecskék, egyszer én is kipróbálom.
Igen Mária, köszönöm az észrevételt, javítom.
Zsuzsi