Bounty szelet 2.
Hozzávalók
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg porcukor
1 sütőpor
1 ek kakaópor
Kókuszos töltelék
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém
6 tojás sárgája
3 dl tej
3 ek liszt
15 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
1 tortabevonó
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és jól összegyúrjuk. 2 cipóba osztjuk és kinyújtjuk őket. Az egyiket egy zsírozott-lisztezett tepsibe tesszük.
- A töltelékhez kemény habbá verjük a fehérjéket, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a porcukrot. A tepsiben lévő tésztalapra kenjük
- Rátesszük a másik barna lapot is és előmelegített sütőben megsütjük.
- Elkészítjük a sárga krémet. Ehhez a tejet felfőzzük a liszttel, a porcukorral és a tojássárgákkal, majd ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. Kihűtjük. Hidegen hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A mgsült és kihűlt tésztára kenjük.
- Tetejét tortabevonóval vonjuk be.
|
ez is finom suti