Kapucíner szelet
Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl étolaj
4 evőkanál liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaó
Krém
6 dl tej
2 tejszínes puding
1 tojás sárgája
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál cappucino
Csokimáz
1 tortabevonó
2 kanál étolaj
Elkészítés:
- A tojáspk sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzáadjuk az étolajat, lisztet, sütőport és a felvert habot, végül a kakaót.
- Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
- Ha kihűlt, rákennyük az időközben elkészített krémet.
- Krém:A tejet a pudinggal és a tojás sárgákkal felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarin+ porcukor keverékét, 2 részre osztjuk.Az egyiket fehéren a tésztára kenjük, a másikba beletesszük a cappucinot és rákenjük a fehér krémre.
- Bevonjuk a csokival (gőz felett készül)
|