Mogyorós-vaníliás szelet
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
16 dkg margarin
16 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
7 tojás
fél sütőpor
csipet só
40 dkg darált mogyoró
4 ek mandulalikőr
20 dkg marcipánmassza
5 dkg porcukor
Krém
7,5 dl tejszín
2 vaníliás cukor
2 zacskó vanílis ízű főzés nélküli öntetpor
1,5 ek kakaópor
Elkészítés:
- A margarint a cukorral, a vaniliás cukorral és a sóval kikeverjük.Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a lereszelt csokoládét és a sütőporral elegyített mogyorót, majd a likőrt és a habbá vert tojásfehérjét. Margarinozott/lisztezett tepsiben (32*39es), 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük, majd rácsra kivéve kihűtjük.
- A porcukorral összegyúrt marcipánt sütőpapír között 16*19 cmes lappá kinyújtjuk.
- A tésztát keresztben kettévágjuk.
- A tejszínt a vaníliás cukorral és az öntetporral felverjük. A hab 3/4ét az alsó lapra simítjuk, ráborítjuk a másik lapot, arra kenjük a maradék habot és 30 percre hűtőbe tesszük.
- A marcipánlapot a habra tesszük és meghintjük kakaóporral. Recés élű késsel szeleteljük.
|