|

Angol almás pite (Apple pie)
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg cukor
1 csipet só
3-4 evőkanál víz
Töltelék
kb 10-12 nagyobb alma
4-5 evőkanál víz
3-4 ek cukor
3/4 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
-
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2:1 arányban elosztjuk és folpackba csomagolva kb fél órára hűtőbe tesszük
-
Az almát meghámozzuk, 8 gerezdbe vágjuk, majd mindeggyiket további 3ba. Egy lábasba tesszük, megcukrozzuk, fahéjazzuk, ráöntjük a vizet és lassú tűzön befedve pároljuk.
-
Ha megpuhult, elzárjuk a gázt, leöntjük a levét, amit összekeverünk a pudingporral és visszaöntjük az almára (nem kell tovább főzni)
-
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a nagyobb tésztát kb fél centi vastagra (kicsit nagyobbra, mint a piteformánk), beletesszük a formába, megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntjük a megpárolt almát és befedjük a másik kinyújtott lappal (amit én rácsvágóval elvágtam, de rátehetjük egyben is, csak akkor késsel vágjunk rá nyílásokat, hogy a keletkező gőz tudjon távozni.)
-
Az alsó és a felső tészta szélét nyomkodjuk össze, majd a tetjét szúrjuk meg kristálycukorral.
-
Előmelegített sütőbe tesszük először 230 fokon 10 percre, majd levesszük a sütőt 190 fokra és további kb 20 percet sütjük.
-
Forrón tálaljuk.
Tipp:
-
Használjunk olyan almát, ami könnyen szétfő
-
Az angolok szerint a jó apple pie legalább kétféle almából készül.
-
Az eredeti receptben nincs benne a pudingpor, de se ki nem akarrtam önteni az alma levét, se azt nem szerettem volna, hogy mikor felvágom kifolyjon az alma

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
Kedves Zsuzsi,
csodaszép az ,,Angol almás pite". Csak a recept leírással van egy kis gondom.
Örülnék, ha segítenél. A tölteléknél, melyik a víz mennyiség és melyik a cukor? Úgy gondolom, hogy elgépelted valamelyiket. ,,4-5 evőkanál cukor és 3-4 evőkanál cukor"???? Remélem, hogy a többi adat stimmel.
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdvözöllek,
Maria