|
Berliner
Hozzávalók
40 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
baracklekvár
Töltelék
20 dkg dió
30 dkg porcukor
4 tojás
rumaroma
Elkészítés:
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Kétfelé osztjuk, az egyiket kinyújtjuk. Egy tepsit zsírozunk-lisztezünk, beletesszük a kinyújtott lapot és előmelegített sütőben félig megsütjük.
- A tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, gőz felett sűrűre főzzük a darált dióval és a rumaromával.
- Ha a tészta félig megsűlt, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráöntjük a a diós tölteléket, rátesszük a másik kinyújtott lapot, tetejét megkenjük tojással, villával megszúrkáljuk és készre sütjük.

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|