Olasz csokoládétorta
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (legalább 60 %os)
25 dkg margarin
6 tojás
1 tk citromlé
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd belseje (helyettesíthető aromával)
4 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
7 dkg fenyőmag (vagy mandula, mogyoró, dió, esetleg ezek keveréke)
Díszítéshez
porcukor
fehér csokidara
Elkészítés:
- Az összetördelt csokoládét gőz felett a margarinnal együtt megolvasztjuk.
- Amíg hül kicsit a csoki, addig a tojások fehérjét kemény habbá verjük a citromlével
- A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal (keverjük a robotgép maximum fokozatán legalább 2 percig), beledolgozzuk a vaíliát, a csokis vajat és a keményítőt (liszttet). Fakanállal keverkük bele a magokat, végül pedig óvatosan a tojáshabot.
- Vajazott lisztezett kapcsos tortaformába öntjük (én 26 cmesben sütöttem) és előmelegített sütőban 175 fokon 45 perc alatt megsül. Tűpróba! Ha megsült, zárjuk el a sütőt, és hagyjuk még benn 5 percet a tésztát, majd miután kivettük, hagyjuk a formában hűlni egy ideig.
Tipp: süthető tepsiben is, akkor csak meghintjük porcukorral és kockákra vágjuk.
|
Nagyon guszta legközelebb ezt fogom megsütni!