Joghurtos máktorta
Hozzávalók
100 g margarin
120g porcukor
1 vaníliás cukor
1 csipet fahéj
1 csipet só
4 tojás
4 tojás fehérje
100 g darált mák
70 g liszt
Krém
1 tasak (6 lap) zselatin
kevés citromlé
250 ml joghurt
1 vaníliás cukor
4 ek porcukor
100 g málna
250 ml tejszín
Zseléhez
200 g málna
1 tasak piros tortazselé
Elkészítés:
- A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal és a sóval habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk. Beledolgozzuk a lisztet és a mákot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. 26 cmes kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük a mákos masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük
- A krémhez a zselatint a citromlével a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A joghurtot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük és hozzáadjuk a zselatinhoz. Óvatosan hozzákeverjük a málnát. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a krémhez. A krémet a kihűlt torta tetején egyenletesen eloszlatjuk és 3 órára hűtőbe tesszük.
- A málnaszemeket elosztjuk a torta tetején. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a málnaszemeket. Miután a zselé megszilárdult, eltávolítjuk a tortaformát és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
|