Hatlapos
Hozzávalók
60 dkg liszt
8 dkg margarin
1 szalalkáli
1 tojás
14 dkg cukor
2-3 dl tej
Krémhez
40 dkg cukor
1,5 l tej
7 evőkanál liszt
5 evőkanál kakaó
25 dkg margarin
Elkészítés:
-
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és 6 lapot sütünk belőle. Nagyon vékonyra nyújtsuk ki, 180 fokon kell sütni, mielőtt betennénk, a lapokat szúrkáljuk meg sűrűn villával, hogy ne púposodjon fel.....pár perc alatt megsül
-
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd lassan adjunk hozzá 1 liter tejet. A hideg tej összekapja a cukrot, de újra fel fog olvadni. A lisztet és a kakaót kikeverjük simára a fél liter hideg tejjel és a karamellhez adjuk, sűrű krémet főzünk belőle. Ha felfort, tűzről levéve belekeverjük a margarint is.
-
A lapokat melegen töltsük meg a meleg krémmel, majd legalább egy napig pihentetsük hűtőben
|
ha gáztepsiben csinálod dupla adagokra lessz szűkséged ezért most használj kicsi tepszit és a lepokat egyesével sűsétek a tepszi hátán ha késsz tekerjétek be v ruhával az melegen tartja amig nem kapja meg a tőlteléket