|
Sajtos hajtovány
Hozzávalók
1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztő
Krém
20 dkg margarin
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszeltsajt (kevés füstölt is mehet bele)
Elkészítés:
- A tésztához az élesztőt kb 2 dl langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk, majd lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból, amit meleg helyen duplájára kelesztünk
- Ha megkelt, ketté vágjuk és kinyújtjuk olyan nagyra mint a deszkánk.
- A töltelékhez a szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a tojással és a sóval, majd a reszelt sajtot is hozzá adjuk. Ennek felét kenjük a kinyújtott lapra. Egyik irányból feltekerjük (a szélesebbik feletől)
- Késsel trapéz alakúakra szeljük
- Sütőlapra tesszük őket, tetejét megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sajttal,újrakelesztjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Limara receptje
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Október
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Én már megcsináltam,finom.és mutatós süti:)