|
Darafánk
Hozzávalók
6dl tej
20 dkg búzadara
2 tojás
15 dkg porcukor
1 citrom héja
csipet só
vaníliás cukor
zsemlemorzsa
Elkészítés:
- 10 dkg porcukrot 6 dl tejjel felfőzünk. Ha felfőtt, a darát folyamatos kevergetés mellett beleeresztjük, nehogy megcsomósodjék. Majd megsózzuk, és addig főzzük, amíg kemény pépé válik. Ezután a 2 tojást gyorsan hozzákeverjük és még egy- két percig hevítjük, és belekeverjük 1 citrom reszelt héját is.
- A masszát morzsával hintett deszkára borítjuk és kis fánkocskákat formálunk belőle. Ha kihűlt, olajban szép pirosra sütjük, majd vaníliás porcukorral meghintjük.
- Lekvérral tálaljuk
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Október
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|