|
Angol almás pite (Apple pie)
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg cukor
1 csipet só
3-4 evőkanál víz
Töltelék
kb 10-12 nagyobb alma
4-5 evőkanál víz
3-4 ek cukor
3/4 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
-
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2:1 arányban elosztjuk és folpackba csomagolva kb fél órára hűtőbe tesszük
-
Az almát meghámozzuk, 8 gerezdbe vágjuk, majd mindeggyiket további 3ba. Egy lábasba tesszük, megcukrozzuk, fahéjazzuk, ráöntjük a vizet és lassú tűzön befedve pároljuk.
-
Ha megpuhult, elzárjuk a gázt, leöntjük a levét, amit összekeverünk a pudingporral és visszaöntjük az almára (nem kell tovább főzni)
-
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a nagyobb tésztát kb fél centi vastagra (kicsit nagyobbra, mint a piteformánk), beletesszük a formába, megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntjük a megpárolt almát és befedjük a másik kinyújtott lappal (amit én rácsvágóval elvágtam, de rátehetjük egyben is, csak akkor késsel vágjunk rá nyílásokat, hogy a keletkező gőz tudjon távozni.)
-
Az alsó és a felső tészta szélét nyomkodjuk össze, majd a tetjét szúrjuk meg kristálycukorral.
-
Előmelegített sütőbe tesszük először 230 fokon 10 percre, majd levesszük a sütőt 190 fokra és további kb 20 percet sütjük.
-
Forrón tálaljuk.
Tipp:
-
Használjunk olyan almát, ami könnyen szétfő
-
Az angolok szerint a jó apple pie legalább kétféle almából készül.
-
Az eredeti receptben nincs benne a pudingpor, de se ki nem akarrtam önteni az alma levét, se azt nem szerettem volna, hogy mikor felvágom kifolyjon az alma
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Október
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Kedves Zsuzsi,
csodaszép az ,,Angol almás pite". Csak a recept leírással van egy kis gondom.
Örülnék, ha segítenél. A tölteléknél, melyik a víz mennyiség és melyik a cukor? Úgy gondolom, hogy elgépelted valamelyiket. ,,4-5 evőkanál cukor és 3-4 evőkanál cukor"???? Remélem, hogy a többi adat stimmel.
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdvözöllek,
Maria