|
Csokiszalámi
Hozzávalók
50 dkg háztartási keksz
25 dkg margarin
50 dkg porcukor
5 dkg kakaó
2 tojás
10 dkg kandírozott gyümölcs (én meggyet használtam)
10 dkg zselés cukor
10 dkg dió/mandula
rumaroma
Elkészítés:
- A háztartási keksz kb 2/3át ledaráljuk, a maradékot kb 1 centis darabokra tördeljük.
- A margarint a porcukorral gőz felett megolvasztjuk. Gőzről levéve hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat (villával elég), a kakaót és a rumaromát, jól elkeverjük.
- A szárazanyagokat egy tálba tesszük és ráöntjük a kakaós masszát. Jól összedolgozzuk.
- Megvizezünk egy alufóliát, szalámi-formában rátesszük a masszát, becsomagoljuk, jól összenyomkodjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
- Mikor kivettük az alufóliából, meghempergethetjük porcukorban, esetleg vágott pisztáciában.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Október
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Kedves Zsuzsi,
régóta kerestem nagymamám régi "kekszszalámi" receptjét, és a Te oldaladon találtam rá csokiszalámiként . Köszönöm szépen , finom karácsonyi csemege lesz , és gratulálok az oldalhoz.
Moni