Inci torta
Hozzávalók
10 tojás fehérje
30 dkg pirított darált mogyoró (sütőben kell pirítani, és utána le lehet dörzsölni a belső, vékony héját)
30 dkg porcukor
2 ek zsemlemorzsa
Krém
10 tojás sárgája
6 púpozott evőkanál porcukor
25 dkg margarin
15 dkg olvasztott csoki
Elkészítés:
- A tésztához a hozzávalókatösszekeverjük.Erősen kikent tepsibe tesszük, ha kisült 3 részre vágjuk (3 egyforma téglalappá)
- Krém:
10 tojás sárgáját 6 púpozott leveseskanál porcukorral nagyon lassú tűzön (gőz fölött) nagyon sűrű krémmé főzzük. Vigyázni kell, hogy oda ne égjen! Ha kihült (!) 25 dkg habosra kevert vajat hozzákeverünk, több mint a felét elvesszük, a megmaradt kisebb részhez 15 dkg olvasztott (lehet mikróban) csokoládét teszünk.
- A tésztát a következőképpen töltjük:
Tészta, alul a sárga krém, tészta, felül a csokoládé krém, tészta, a kimaradt krémmel megkenni az oldalát, tetejét, majd 5 dkg darált mogyoróval megszórni.
A receptet Verától kaptam. Köszönjük szépen!
|