Kréter szelet
Hozzávalók
2 csomag pudingpor (eredetileg vanília)
8 dl tej
8 ek cukor
A tésztához
5 tojás
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
2 ek kakaópor
25 dkg liszt
1 sütőpor
A mázhoz
4 dl tejföl
4 ek porcukor
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
- A pudingokat a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk hűlni.
- A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, elkeverjük, majd a kakaóporral és a liszttel elkevert sütőporral sima masszát keverünk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. 25*30as sütőpapírral kibélelt tepsibe (lehet nagyobb is, akkor laposabb lesz a süti) tesszük, majd egy kiskanál segítségével a tetejére tesszük a pudingot. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
- A mázhoz a tejfölt elkeverjük a cukrokkal és a megsült, forró süteményre kenjük.
- Hidegen szeleteljük.
A recept rengeteg oldalon szerepel, nem tudom honnan származik (mindegy is szerintem, mert isteni finom)

|
”