|
Gombás-rizses muffin
Hozzávalók
15 dkg gomba
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 tojás
12,5 dkg margarin
2,5 dl tej
8 dkg főtt rizs (főzve mérve)
6 dkg reszelt sajt
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a liszttel, a sóval, a borssal és a sütőporral összeforgatjuk.
- A tojást a tejjel és a puha margarinnal felverjük, hozzáadjuk a hideg főtt rizst, a reszelt sajtot és az apróra vágott zöldfűszereket. Fakanállal összekeverjük a gombás liszttel.
- Muffinformát kivajazzuk és 3/4ig töltjük a masszával.
- 20 percig sütjük előmelegített sütőben, utána 5 percet hagyjuk állni a formában, melegen fogyasztjuk
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Szeptember
H | K | S | C | P | S | V | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|