|
Macskaszem
Hozzávalók
40 dkg liszt
15 dkg margarin
2 ek cukor
4 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
kb 1,5 dl tej
Töltelék
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 doboz sütésálló lekvár
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk.
- A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a felfutatott élesztőt és a tojások sárgáját.
Könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Nem kell keleszteni.
- A tésztát 3 részre vágjuk, egyenként egy kb 35*25ös téglalpot nyújtunk belőlük. A két szélére tesszük a felszeletelt lekvárt
és mindkét oldalról tekerünk a tésztát úgy, hogy a lekvár alá is kerüljön, de a két tekercs között maradjon hely.
- Az így elkészített tésztát sütőlapra tesszük.
- A diós töltelékhez a tojásfehérjéket habbá verjük ls hozzákeverjük a diót és a porcukrot. Ezt a krémet kanalazzuk a tésztára a két tekercs közé.
- Kb 20 percet hagyjuk állni meleg helyen (míg melegszik a sütő), utána előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl!
- Hagyjuk kihűlni és felszeleteljük.
Tipp
- Eredetileg lekvár helyett meggyel készül.
- A töltelékbe tehetünk dió helyett kókuszt is
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Augusztus
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Nagyon finom volt! Köszi a receptet.