|
Fagyi szelet
Hozzávalók
30 dkg porcukor
20 dkg liszt
4 tojás
10 ek víz
10 dkg darált dió
1 sütőpor
Krém
2,5 dl tej
3 ek liszt
3 tojás sárgája
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
25 dkg margarin
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
csokidara
Elkészítés:
- A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk, végül könnyedén beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük.
- A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral, a vaíliás cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük és a főzött krémhez adjuk (tűzről levéve, mikor kicsit már hűlt). A kihűlt tészta tetejére kenjük.
- A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük és a krémre kenjük
- A tetejét csokidarával szórjuk meg
A receptet és a képet Adri küldte, köszönjük szépen!

|
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Augusztus
H | K | S | C | P | S | V | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|