Túrós zserbó
Hozzávalók
50 dkg liszt
20 dkg cukor
2-3 ek tejföl
1 mk szódabikarbóna
10 dkg margarin
2 tojás
2 ek kakaópor
baracklekvár
darált dió
Töltelék
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 ek vaníliás pudingpor (vagy búzadara)
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
Máz
3-4 ek kakaópor
3-4 ek cukor
1 dl víz (kb)
1-2 ek étolaj
Elkészítés:
- A hozzávalókból a kakaópor kivételével tésztát gyúrunk, majd a tészta kétharmadához hozzádolgozzuk a kakaóport is. A barna tésztából 2, a sárgából pedig egy lapot nyújtunk
- 25*35ös tepsit kivajazunk-lisztezünk. Kinyújtjuk a sárga tésztát és a tepsi aljára tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, rátesszük az egyik kinyújtott barna lapot, ezt is megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
- A túrós töltelékhez a túrót áttörjük (fontos, hogy jó krémes legyen, illetve hogy könnyű legyen szeletelni), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a pudingport, a citrom héját és a vaníliás cukrot, végül pedig a felvert tojáshabot. Ezt a masszát kenjük a tepsiben a dióra.
- Rátesszük a másik barna lapot, megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb 35-40 perc)
- Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be
Tipp:
Könnyebben felveszi a tészta a kakaóport, ha azt előtte egy kis vízzel kikeverjük.

|