|
Csörögefánk
(Forgácsfánk)
Hozzávalók
50 dkg liszt
6 tojás sárgája
pár csepp citromlé
10 dkg margarin
3 dl tejföl
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
egy kupica rum
Elkészítés:
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk . 3 mm vastagra nyújtjuk.
- Derelyevágóval tenyérnyi méretű téglalapokra daraboljuk, közepükön is ejtünk egy bevágást,
majd az egyik sarkánál fogva áthúzzuk a lyukon.
- Forró olajban sütjük. Az olaj legyen kellően forró és ne süssök a fánkokat sokáig, mert kiszáradnak! mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- Papírral kibélelt tálba szedjük,
majd ha lecsepegett az olaj, de még melegen porcukorba forgatjuk őket.
Tipp:
- Fahéjas porcukorba is forgathatjuk
- Porcukor helyett lecsöpögtethetjük folyékony, karamellizált cukorral.
- Lekvárral tálaljuk.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Július
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|