|
Karamellás-almás gofri
Hozzávalók
15 dkg tejkaramella
1,5 dl habtejszín
12,5 dkg margarin
2,5 dkg porcukor
3 tojás
20 dkg liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
2 alma
Elkészítés:
- A karamellát apró darabokra vágjuk, a tejszínt felforraljuk, majd állandó keverés közben felolvasztjuk benne a karamellát. Hagyjuk kihűlni, de néha közben keverjük meg.
- A margarint simára keverjük a porcukorral, egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyiket kb fél percig keverjük, mielőtt hozzáadnánk a következőt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a karamellás tejszínnel felváltva a tojásos masszához keverjük.
- Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, 4be vágjuk, majd nagyon vékonyra felszeleteljük.
- A gofrisütőt felmelegítjük és minden sütés alkalmával 5 szelet almát teszünk az aljára, erre kb 3 evőkanállal a tésztából, kissé elsímítjuk és aranybarnára sütjük
- Tortarácson hagyjuk kihűlni.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Július
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|