|
Mézes krémes
Hozzávalók
1 tojás
2 evőkanál méz
3 dkg margarin
3-5 ek tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
45 dkg liszt
Krém
4 dl tej
3 tojás
3 evőkanál liszt
2 vaníliás cukor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
Elkészítés:
-
A tojást, a mézet, a margarint, a tejet, a cukrot és a szódabikarbónátlassú tűznél karamellszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, amikből gyorsan 4 lapot nyújtunk (amíg meleg, mert hidegen nehéz nyújtani)
-
Tepsi hátulján közepes tűznél megsütjük a lapokat
-
A krémhez a tejet a tojássárgákkal, a cukorral és a liszttel sűrűrre főzzük, belekeverjük a vaníliás cukrot. Kihűtjük
-
Felverjük a tojásfehérjét , a margarint a porcukorral habosra keverjük, és mindkettőt a kihűlt tojásás krémhez keverünk (előbb a vajat, aztán óvatosan a fehérjét)
-
A kihűlt lapok közé kenjük a krémet
-
Hűtóben tároljuk, másnap szeletelhető
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Július
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|