|
Vendégváró szelet
Hozzávalók
A tésztához
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
10 dkg margarin
1 tojás
1 dl tej
fél szalalkáli
A piskótához
5 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
A krémhez
5 dl tej
5 evőkanál liszt
2 vaníliás cukor
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál rum
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit és 2 lapot sütünk belőle
- A piskótához a tojássárgákat habosra keverejük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet, végül a felvert habot. Kikent tepsiben, közepes hőfokon megsütjük.
- A tejből a liszttel, vaníliás cukorral és a cukorral sűrű krémet főzünk, ha kissé kihűlt hozzákeverjük a margarint és a rumot.
- Összeállítjuk a tésztát: alulra egy barna lapot teszünk, megkenjük a krém felével, majd rátesszük a piskótát, erre kenjük a krém másik felét, végül egy barna lappal zárjuk. Hűtőszekrényben néhány órát hagyjuk állni, tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
Tipp:
- A rum helyett citrommal is készíthetjük a krémet
- 25*35ös tepsiben készítettem

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Július
H | K | S | C | P | S | V | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
Nagyon fincsi volt :)