|
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg zsír
1 tojás
só
tej
25 dkg tepertő
zsír
Elkészítés:
- Az élesztőt kevés langyos cukrozott tejben felfuttajuk. Hozzáadjuk a liszthez, amit a zsírral, sóval elmorzsoltunk, végül beleütjük a tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.
- 1 Órán át kelesztjük meleg helyen.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük vékonyan olvasztott zsírral, darált tepertővel és négyrét hagytjuk.
- 20 percet pihentetjük, majd ezt megismételjük még 3szor.
- Végül kinyújtjuk, tetejét bevagdaljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szélüket az kezünkkel megsodorjuk, hogy szép magas legyen, tetejüket megkenjük tojással és előmelegített sütőban megsütjük.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2023. Július
H | K | S | C | P | S | V | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|