|
Darafánk
Hozzávalók
6dl tej
20 dkg búzadara
2 tojás
15 dkg porcukor
1 citrom héja
csipet só
vaníliás cukor
zsemlemorzsa
Elkészítés:
- 10 dkg porcukrot 6 dl tejjel felfőzünk. Ha felfőtt, a darát folyamatos kevergetés mellett beleeresztjük, nehogy megcsomósodjék. Majd megsózzuk, és addig főzzük, amíg kemény pépé válik. Ezután a 2 tojást gyorsan hozzákeverjük és még egy- két percig hevítjük, és belekeverjük 1 citrom reszelt héját is.
- A masszát morzsával hintett deszkára borítjuk és kis fánkocskákat formálunk belőle. Ha kihűlt, olajban szép pirosra sütjük, majd vaníliás porcukorral meghintjük.
- Lekvérral tálaljuk
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Június
H | K | S | C | P | S | V | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|