|
Egyszerű sajtos pogácsa
Hozzávalók
60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 teáskanál só
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
5 dkg élesztő
2 tojás
A tetejére
1 tojás sárgája
reszelt sajt
Elkészítés
- Az élesztőt kb 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Dagasztani, keleszteni nem kell.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel bekarcoljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kezünk élével kicsit megsodorjuk, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojássárgával, megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Tipp: én az első tepsit hagytam állni sütés előtt kb 20 percet.
Recept a mindmeggetéről némi változtatással
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Június
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|