|
Csokoládés gesztenyeszelet
Hozzávalók
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg kristálycukor
2 tojás
1 vaniliás cukor
4 evőkanál puha margarin
1-2 evőkanál tej
8 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
Máz
10 dkg ét tortabevonó
1 kiskanál olaj
Elkészítés:
- A cukor felével keverd habosra a tojások sárgáját, majd add hozzá a puha vajat és a vaníliás cukrot. Egy tálban villával vagy krumplinyomóval nyomkodd szét a gesztenyemasszát, add a cukros tojássárgájához a felét, keverd el. Forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet. Lazítsd a tészta állagát egy-két evőkanál tejjel, majd keverd hozzá a gesztenyemassza másik felét is.
- A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá a cukor másik felével, és forgasd a gesztenyés masszába.
- Sütőpapírral bélelj ki egy kisebb (18×24 cm-es) tepsit, és öntsd bele a tésztaalapot.
- Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül a tészta. A tetejét kend be csokimázzal; ehhez a tortabevonót egy kiskanál olaj hozzáadásával olvaszd fel mikrohullámú sütőben.
A receptet Adritól kaptam. Köszönjük szépen!
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Június
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|