|
Sós perec
Hozzávalók
1 kg liszt
fél liter tej
2 zacskó szárított élesztő
2 ek cukor
1 ek só
1,5 dl étolaj
Meglocsolni
6 ek liszt
2 ek só
víz
Elkészítés:
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- A lisztet a sóval és vízzel simára keverjük. Sűrű, de folyós masszát kapjunk.
- A megkelt tésztát félbe vágjuk, egy vastagabb "kukacot" sodrunk belőle, amit 16 részre vágunk.
- Mindegyikből egy kb 70 centi hosszú, keskeny "kukacot" sodrunk
és perec formára összehajtjuk. Tenyerünkkel óvatosan kicsit meglapítjuk, kelesztjük még kb 10 percet,
majd sütőlapra helyezzük, tetejét megkenjük tojással
előmelegített sütőben sütni kezdjük. Mikor félig megsült, akkor a sós-lisztes keverékből csöpögtetünk rá,
majd készre sütjük
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Május
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Jaj de szép perecek...
Ki fogom próbálni!
Köszi!