|
Egérke
(cseh fánk. tarledli, pampuska)
Hozzávalók
50 dkg liszt
6dkg vaj
6 tojássárgája
5 dkg cukor
4 dl tej
1 ek rum
2 dkg élesztő
csipet só
olaj a sütéshez
a mártáshoz
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
3 dl tej
1 dl főzőtejszín
15 dkg étcsoki
fél dl rum
1 kiskanál liszt
Elkészítés:
- A lisztet a 4 dl langyos tejjel és a 6 tojássárgájával, a cukorral, rummal, az élesztővel, csipet sóval és a vajjal eldogozzuk, 20 percet pihentetjük, hogy keljen. Ezután evőkanállal forró olajba szaggatjuk, aranybarnára sütjük.
- A mártáshoz a tojások sárgáját a liszttel és egy dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, a tejszínnel és a feldarabolt csokival addig forraljuk, amíg a csoki fel nem olvad. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és habverővel kevergetve kb. 3 percig forraljuk, amíg mártásszerűre sűrűsödik. Ekkor a rumot is belekeverjük.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Május
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|