|
Almás zserbó
Hozzávalók
50 dkg liszt
15 dkg margarin
8 dkg cukor
3 tojás
2,5 dkg élesztő (1,5 dl tejben felfuttatva)
Töltelék
50 dkg hámozott alma
30 dkg darált dió
15 dkg porcukor
30 dkg baracklekvár
Elkészítés:
- Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a cukorral, a tojásokkal és a felfuttatott élesztővel könnyű tésztát gyórunk belőle. kb fél órán át meleg helyen kelesztjük.
- A töltelékhez az almát lereszeljük, majd hozzákeverjük a diót, a cukrot és a lekvárt.
- A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk és mindegyiket kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Vajazott lisztezett közepes méretű tepsibe tesszük az első lapot, rá a töltelék felét, majd a második lapot, arra a töltelk másik felét, befedjük a harmadik lappal, megszúrkáljuk a tetejét villával és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
- Ha kihűlt, tetejét csokival vonjuk be.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Május
H | K | S | C | P | S | V | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|