Szakállas pogácsa
Hozzávalók
20 dkg reszelt sajt
40 dkg margarin
7 ek tej
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
só
Töltelék
20 dkg margarin
5 db kockasajt
1 dl tejföl
só
Elkészítés:
- A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb 3 mm-esre nyújtjuk, kiszaggatjuk sütőlapra tesszük, tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.
- A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a kisült és kihűlt korongokat összeragasztjuk vele úgy, hogy kicsit az oldalukra is jusson belőle és megforgatjuk őket reszelt sajtban.
Tipp: Készíthetjük bármilyen sós töltelékkel (tojás, sonkás, zöldfűszeres stb)
A képen látható mennyiség fél adag.

|
Nagyon finom lett. Köszönöm.