|
Mágnás diós pite
Hozzávalók
30 dkg liszt
1 sütőpor
22 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás
1 kis citrom
Krém
20 dkg cukor
3 tojás + 3 fehérje
15 dkg darált dió
baracklekvár
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a cirtom reszelt héját és levét és a tojást.
- két részre osztjuk a tésztát: 2/3át kinyújtjuk és vajazott-lisztezett tepsibe tesszük.
- Vastagon megkenjük baracklekvárral.
- A krémhez az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. A lekváros tésztára kenjük
- A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a diókrémet.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 perc alatt megsül.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Április
H | K | S | C | P | S | V | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|