|
Szilvás lepény
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
7,5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
csipet só
7,5 dkg margarin
2,5 dl tej
1,5 kg szilva
Kristálycukor
Elkészítés:
- A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk mixer dagasztófejével. Ügyeljünk, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. Meleg helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, vajazott lisztezett tepsibe tesszük
- Rárakjuk a kimagozott, megmosott és megszárított, hosszában félbevágott szilvát úgy, hogy a héja legyen alul.
- Előmelegített sütőbe tesszük. Mikor félig megsült, tetejét megszórjuk izlés szerint kristálycukorral (tehetünk hozzá fahéjat is)
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Április
H | K | S | C | P | S | V | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|