|
Vendégváró szelet
Hozzávalók
A tésztához
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
10 dkg margarin
1 tojás
1 dl tej
fél szalalkáli
A piskótához
5 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
A krémhez
5 dl tej
5 evőkanál liszt
2 vaníliás cukor
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál rum
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit és 2 lapot sütünk belőle
- A piskótához a tojássárgákat habosra keverejük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet, végül a felvert habot. Kikent tepsiben, közepes hőfokon megsütjük.
- A tejből a liszttel, vaníliás cukorral és a cukorral sűrű krémet főzünk, ha kissé kihűlt hozzákeverjük a margarint és a rumot.
- Összeállítjuk a tésztát: alulra egy barna lapot teszünk, megkenjük a krém felével, majd rátesszük a piskótát, erre kenjük a krém másik felét, végül egy barna lappal zárjuk. Hűtőszekrényben néhány órát hagyjuk állni, tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
Tipp:
- A rum helyett citrommal is készíthetjük a krémet
- 25*35ös tepsiben készítettem
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Április
H | K | S | C | P | S | V | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Nagyon fincsi volt :)