|
Csörögefánk
(Forgácsfánk)
Hozzávalók
50 dkg liszt
6 tojás sárgája
pár csepp citromlé
10 dkg margarin
3 dl tejföl
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
egy kupica rum
Elkészítés:
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk . 3 mm vastagra nyújtjuk.
- Derelyevágóval tenyérnyi méretű téglalapokra daraboljuk, közepükön is ejtünk egy bevágást,

majd az egyik sarkánál fogva áthúzzuk a lyukon.

- Forró olajban sütjük. Az olaj legyen kellően forró és ne süssök a fánkokat sokáig, mert kiszáradnak! mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- Papírral kibélelt tálba szedjük,

majd ha lecsepegett az olaj, de még melegen porcukorba forgatjuk őket.
Tipp:
- Fahéjas porcukorba is forgathatjuk
- Porcukor helyett lecsöpögtethetjük folyékony, karamellizált cukorral.
- Lekvárral tálaljuk.

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Április
H | K | S | C | P | S | V | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|