|
Csokiszalámi
Hozzávalók
50 dkg háztartási keksz
25 dkg margarin
50 dkg porcukor
5 dkg kakaó
2 tojás
10 dkg kandírozott gyümölcs (én meggyet használtam)
10 dkg zselés cukor
10 dkg dió/mandula
rumaroma
Elkészítés:
- A háztartási keksz kb 2/3át ledaráljuk, a maradékot kb 1 centis darabokra tördeljük.
- A margarint a porcukorral gőz felett megolvasztjuk. Gőzről levéve hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat (villával elég), a kakaót és a rumaromát, jól elkeverjük.
- A szárazanyagokat egy tálba tesszük és ráöntjük a kakaós masszát. Jól összedolgozzuk.
- Megvizezünk egy alufóliát, szalámi-formában rátesszük a masszát, becsomagoljuk, jól összenyomkodjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
- Mikor kivettük az alufóliából, meghempergethetjük porcukorban, esetleg vágott pisztáciában.

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
Kedves Zsuzsi,
régóta kerestem nagymamám régi "kekszszalámi" receptjét, és a Te oldaladon találtam rá csokiszalámiként
. Köszönöm szépen
, finom karácsonyi csemege lesz , és gratulálok az oldalhoz. 
Moni